Dyrere efterårsferie i år for børnefamilierne

I september faldt priserne med 0,3 procent, og inflationen er nu helt nede på 0,9 procent sammenlignet med sidste år. Det er godt nyt. Men dykker vi ned i alle priserne, kan børnefamilierne se frem til en efterårsferie, der bliver noget dyrere end sidste år.

Af forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen

Går turen rundt i Danmark med overnatning i et feriecenter eller på et vandrerhjem, har prisen fået et nøk op på over 11 pct. sammenlignet med sidste år på samme tid. Går turen til udlandet, er pakkerejsen 7,6 pct. dyrere end sidste år.

Står der kultur på programmet, er turen i biografen, teatret, zoologisk have eller på museum steget i pris – faktisk med mellem 6,2 til 6,6 pct. Og det hjælper desværre ikke at trøstespise sig mæt i fastfood i efterårsferien, for her er priserne også steget med 6,4 pct.

Skal rejseforsikringen fornys, byder regningen på et løft med 15,7 pct.

Omvendt kan læsehesten glæde sig over, at skønlitteratur er faldet i pris med 6,7 pct. Drenge og piger, der har sparet op til legetøj, som de ønsker sig, kan også glæde sig over, at det er faldet 2 pct. i pris. Drømmer de voksne om en ny fladskærm, er den faldet med 8,4 pct. Så de nye inflationstal for september er blandede bolsjer.

Vi kan heldigvis glæde os over, at mor og far har fået pæne lønforhøjelser i foråret, så mon ikke efterårsferien ender med at blive fyldt med gode oplevelser?

De gratis oplevelser er heldigvis ikke steget i pris

De gratis glæder koster det samme som sidste år. Gåturen i skoven og ved vandet. Turen på biblioteket og på de museer, der faktisk har gratis adgang.


Næste artikel